31 ian. 2009

Manoir le Vicomte si Curva Pirat. ep 3: Jussieu, Villejuif

Cand mi-e sete noaptea, beau apa latrat, nu o beau, o hamai, deschid un vacuum asupra lichidului, infulec apa, o materializez, o intexturez, o solidific si o mananc.
De regula, cand lucrez cu apa, cand o vad sau interactionez cu ea, cand manipulez apa, impulsul de nestavilit e sa o si beau. O sete brusca ma sugruma. Si cu atat mai mult dupa ce ma spal pe dinti.

mustarul - cu cat e mai ieftin, cu atat e mai bun.
unde or fi produse creioanele ikea? daca ar fi produse de un furnizor mobexpert sau kika, ar fi probleme?

Phillipe Halsman.

4 dervisi indieni, mistici sufiti, TOTI veseli si pierduti.

Amintirea e un exercitiu proustian amplu.

I.E.C.L.C.

Farfuria fara farfurie si senvishul cu maimutze.- sub poza Giocondei, cu mustati daliene, a scris I.E.C.L.C - Ii E Cald La Cur!


6 comentarii:

 1. conspiratia
  ai fost cu siguranta un copil rau, maltratai cu bestialitate toate jucariile, le demontai, le scoteai ochii, le mazgaleai, le rupeai membrele si radeai de ele, aratandu-le cu degetul..pe urma ai facut multa terapie si electrosocuri iar creierul ti-a fost spalat, impachetat si aparent ordonat.ma intreb ce i-ai facut bietei papusi - nu a plans cu lacrimi de crocodil, vezi bine.
  aia cu bautul latrat e geniala
  :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Libidoul se mostenese de la parinti si manifestarile sale la copil pot fi mai vizibile, mai clare sau mai putin vizibile in functie de zestrea primita de la parinti. Evident ca nu toti copiii vor avea manifestari libidinale vizibile la fel cum insii parintii inmagazineaza in zestrea lor genetica forme diferite de libido.
  Stadialitatea libidinala despre care vorbeste Freud nu este in nici un caz o evolutie a libidoului in sine ci a posibilitatilor sale de manifestare. Este evident ca in precopilarie cand copilul este sugar si nu se poate misca libidoul sau va avea o prevalenta orala. Pe masura ce el ceste si ii apare un frate/sora libidoul sau este influentat de capacitatea lui teoretica de a imagina procesul nasterii. Mama naste copilul la fel cum el elimina fecalele provenite din burta si ajunse acolo prin hrana. Stadiul anal este mai curand un stadiu cognitiv cu implicatii in libido-ul sau.
  Celebra formula lansata de Freud si devenita simbol pentru psihanaliza "penis - copil - fecale - bani" regasita in simptomele obsesionale nu a fost explicata in profunzime de el ci doar descrisa. Cele 4 elemente devenite sinonime in profunzimile psihicului colectiv se imilica reciproc din punct de vedere economic. In epocile trecute si chiar si astazi daca nu strangi ceva avere nu iti poti intemeia familie , nu poti avea viata sexuala, nu poti avea copii. Daca la acestea se adauga ramasitele cognitive infantile ale echivalarii copiilor cu fecalele atunci si acest ultim element se adauga pe acesta asociatie de reprezentari.
  Tendintele paranoide si eventual sadismul nu vin datorita unei bizare fixatii pe acest fantomatic "stadiu libidinal" ci tocmai pe fondul prelungirii unui stil de viata auster al robului din care el provine. Amenintat de autoritatile statului ermetic el va dezvolta ulterior simptome paranoide cu tematica persecutorie in special. Zgarcenia patologica este o ramasita a chibzuirii fondurilor si a consumului minim pe care acest stil de viata il implica in mentalitatea robului. Lacomia si obezitatea deriva din aceeasi predispozitie iar elementele de diferentiere sunt foarte putine si neinsemnate fata de asemanari. Retentia fecalelelor pe care psihanalistii o ofera ca explicatie pentru zgarcenie prea putin semnificativa. Cum orice lucru din lumea asta are cel putin 2 cauze si fenomenele psihce se supun acestui fapt. Pot sa accept o influenta a unui libido femeiesc in zgarcenie si sctele psihice de tip paranoid insa cauza principala, esentiala este stilul de viata al robului secolelor/mileniilor trecute si nu particularitatile libidoului infantil care, de fapt, sufera influenta acestora si nu le cauzeaza.

  RăspundețiȘtergere
 3. o sa te scot un pic din pragmaticul patologic (unde, de altfel, probabil ma regasesc, ca oricare dintre noi, pana la urma)si o sa ma explic, artistic, prin demersul paranoico-critic dalian, pe care il admir atat si la care achiesez. Anume imi ordonez in expresii fizice, artistice, materializez, structurez si elaborez practic emanatii intime, interioare ale afectelor si emotiilor latente (social dobandite, probabil. Ma ajut astfel singur, imi prescriu tartament.
  Si zici ca psihoterapie mai putin, a? N-as zice...:)

  RăspundețiȘtergere
 4. Banuiesc ca si acum,baiat mare,primul lucru pe care il faci atunci cand esti in compania unei fete oarecare este sa o apesi foarte tare cu degetele pentru a vedea daca e din plastic,apoi s-o apleci usor pe spate pentru a vedea daca inchide ochii!Sigur mama va zice orice ai face!Apropo,frumoasa foc papusa tip Magdalena 2!Imi aduc si eu aminte ca ieri,ca,prin 85 am avut ocazia sa simulez un act sexual explicit cu o papusa similara!Papusile,sunt foarte utile pentru dezvoltarea baieteilor cu fizic masiv dar cu psihicul fragil,mai ales in jocurile pe care le au acestia cu prietenii imaginari,deoarece ajuta la cimentarea psihozelor endogene!

  RăspundețiȘtergere
 5. cred ca ai dat gres in (prima ta) tentativa de act sexual, cu papusa Magdalena :), pentu ca, la fel ac Tom, Jerry, ingerii, etc, Magdalena e asexuata.
  Daca nu ti-a reusit din prima, sper sa nu fi renuntat la idee.

  RăspundețiȘtergere
 6. o sa te scot un pic din pragmaticul patologic (unde, de altfel, probabil ma regasesc, ca oricare dintre noi, pana la urma)si o sa ma explic, artistic, prin demersul paranoico-critic dalian, pe care il admir atat si la care achiesez. Anume imi ordonez in expresii fizice, artistice, materializez, structurez si elaborez practic emanatii intime, interioare ale afectelor si emotiilor latente (social dobandite, probabil. Ma ajut astfel singur, imi prescriu tartament.
  Si zici ca psihoterapie mai putin, a? N-as zice...:)

  RăspundețiȘtergere

zi, da oricum nu ma intereseaza.