29 dec. 2008

fasaiala patetica de sfarsit de an. atentie, e post cu vorbe. plm.




am fost la ski. la predeal. greseala mare. in week-end. greseala capitala.
sunt un dobitoc notoriu. injur pe toate partile romanii de rahat, dar totusi le hranesc porcaria asta notorie pe care o numim turism. austria ma asteapta, la fel slovenia, elvetia si chiar bulgaria - toate pentru un ski adevarat, nu simulacrul asta sinistru de la noi.

(tocmai am vazut la tv - Ripley's believe it or not - o femeie cu jumatate de corp care vrea sa incerce sa aiba un copil. De aia apreciez muuult mai mult animalele. Omenirea... ce tare e.)

am trecut prin tot registrul de emotii - de la ura, la furie mocnita. acuma sunt doar resemnat.
nu stiu sincer de ce imi mai toc neuronii. am citit undeva ca de fiecare data cand ne enervam, se mai fut cativa neuroni. inseamna ca eu fac genocid.

de la cocalarul coclit cu adidasi si/sau pantofiori luciosi, cu pantalonasi la fel de luciosi, albi sau negri, bagati in ciorapi, cu fashuri umflate si bineinteles, lucioase, la tzaranul venit cu Q7 sa manance o pizza la Fulg de Nea, si un kurtosh kolaks - sau cum pizda ma-sii se scrie, pt ca apoi sa se dea pe partia MEA si a schiorilor cu punga, sania de plastik sau sania clasica, lopatzica cu maner de varat sub cur, pana la partia de cacat, cu pietre si gheatza de bine ce e gandita si amenajata, cozile la: cartele de 7 feluri, toate gandite cat mai de cacat (sa nu-ti ajunga sau sa ramai cu puncte in plus), telescaun si teleski, la care ajungi greu si urci, pe schiuri, bineinteles, greu, ca doar nu esti in elvetia, garantii si alte romanisme de genul asta, drumul bara la bara, taxa de pishare in benzinarie si in general, romanul de cacat - le-am experimentat pe toate, intr-un relaxant si binemeritat weekend la ski.
Hai la predeal faraoane, sa mancam o pizza si sa ne dam cu ateveu, sa vedem niste artificii si sa ascultam un concert de cacat pe partie.

sunt atatea de facut la munte...! da-l in pula mea de schi!! ce concurs minunat!

Am incercat sa ologesc cativa cocalari, sa le las un cant Blizzard in carnitza puturoasa, dar o portiune de pietre inghetzate mi-au deturnat demersul arian.
inca o data afirm cu mandrie ca mi-e rusine cu mine, cu neamul meu, din care fac parte. le doresc romanilor un an nou mai prost, pe masura neamului defectuos, gresit si malformat in care ma zbat si eu, un mic vierme in cloaca asta pe care o numim tara.

pacat de tzara ba. daca eram Dumnezeu, lasam tzara asa asa cum e, pt ca e geniala, ca locuri vorbesc, desigur, si schimbam repejor poporul - n-ar trebui sa ia mai mult de cateva ore, o zi max.

uite d-aia imi plac romanii. ca sunt primitori si harnici, ca sunt prieteni cu tiganii, ca mananca romaneste: shaorma, pizza, hot dog, d-astea, ca asculta carmen serban (care e undeva sub manea, si pe care as omori-o in piata publica rasturnand peste ea 90 de euro-paleti cu cd-urile ei), ca sunt civilizati si organizati, ca stiu sa faca turism, ca nu put si ca au gusturi foarte bune, in materie de orice ca sunt foarte inteligenti si frumosi, ca sunt mari pariori si ca se uita la fotbal si pentru ca au o clasa politica de exceptie, si in general, pentru ca fac totul bine. romanii sunt geniali pentru ca stiu sa aiba grija de tara lor frumoasa sa o aprecieze si sa o valorifice.

la ski la predeal a fost ca la mamaia sau la costinesti in plin sezon.
iarasi am avut un mare regret, pentru Oppenheimer si Einstein si pentru americani: n-au stiut ce sa faca cu bombele alea 2. pai tocma acum cand puteam purifica rasa umana sa n-avem cu ce?! erau stransi cu totii aicea - pe valea prahovei si la vara, la mamaia (si anexele)... pacat, cred ca ajungea si una ca erau grupati.

si in bucuresti e frumos. frig. totul gri. o lumina bolnava, un paradox pe scala temperaturii de culoare - nici rece nici calda. la spalatoria de masini de pe plevnei, un romanas implinit, fericit, patronasul, imi spune cum ar fute-o pe aia de peste drum si ma imbie cu o cafea, inauntru, in birou, asta pt ca am lasat 20 de mii in plus. dupa spalarea pe care am platit-o... imi ureaza afabil la multi ani, si un an nou... pula mea. intru printre blocuri apoi, in crangasi, ma duc sa ma tund la un frizer grabit si cu o mare durere de cur.

totul gri. darapanat. o tufa, o sorcova urata, jalnica, gri, cu gri si cu culorile pe care le regasesti, de regula, in cacat.

sunt foarte foarte fericit. va multumesc tuturor.
noroc cu animal planet. ce tari sunt vidrele de mare!
ce de cacat sunt oamenii!

15 comentarii:

  1. Inca o data iti dau dreptate…da un pic esti :) insa recunosc ca ma incadrez si eu in categoria aceea cu vocatia balansului, a balabanelii intre ceea ce ar fi trebuit sa fi fost si ceea ce e necesar sa nu mai fim.
    Pentru ca asa e natia asta a noastra… De cand a fost zamislit din zona bazino -mastoidiana a colului uterin al mamei sale, romanu e invatat sa se planga, sa se planga si iar sa se planga. Indiferent care sunt problemele lui romanu simte nevoia sa protesteze si sa-si arate nemultumirea in cel mai public mod posibil. Ca doar de-aia-i democratie,libertate de exprimare si toate acele buchete de trandafiri numite simbolic "beneficii ale regimului democratic" care ne-au fost promise dupa 89'.
    Si daca tot curge “singe de ruman” in mine atunci sa ma exprim, ca plansu necesita mai putin efort decat munca..si de maine purced la activitati intelectuale de frecat menta.
    Sa moara vecinu..(ca asa e la romani) zici ca am petrecut sarbatorile impreuna..dar cred ca e suficient ca am asteptat sa treaca tot acest vacarm tot pe plaiuri mioritice, desi mai aproape de locul in care se agata harta in cui...unde, mai rau, romanu cumpara de craciun pizza cu parizer si inviat de spiritul sarbatorilor (mai exact de un tun cu saniuta si rom Jamaica) iese sa te ure cu parul pe spinare…ca de’ asa e traditia… si vorba aceea ” a fost frumos tare…n-o murit nimeni” (stirea de la ruginoasa).
    Ma dezic de natia asta de kkt, pentru care singurul mijloc de enterteiment e beutura si bataia pe ritmurile “lascive” ale lui Romeo Fantatic..banuiesc ca vre-un prieten de a lui Carmen Serban, care au molipsit cu ineptiile lor posturile tv mai ceva ca raia si care la fel ca alti intelectuali de vaza ai neamului nostru, imi fac sila in fiecare zi, indiferent ca ma cheama Becali si apar in fata tribunalului cu urari calduroase pentru procuror , am dreptul sa-mi exprim opinia despre el, ma-sa, familia lui, casa lui, locul lui de veci etc. fara sa-mi fie frica de acuzatii de calomnie.
    Hai ca am inceput sa aberez cu gratie si nu asta a fost intentia..dar e justificabil ca “plm”- permite-mi sa te citez ca stii cum e daca o femeie nu are, gaseste oricand un prost care sa se ofere”- zic e justificabil dupa ce ai stat 4 ore la coada la bilete desi in fata ta erau numa 5 muieri proaspat venite de la cules de “capusuni” care nu mai stiau sa vorbeasca romana de cata italiana le inunda creierul…N-am nimic impotriva sa faci un ban cinstit, e mult mai bine decat sa furi, insa am ce am impotriva celor care pleaca in … Spania sa zicem (putem lua ca exemplu orice alta tara), stau un an (!!!) acolo dupa care se intorc si pretind ca nu mai stiu sa vorbeasca romaneste.. Cum poti sa te intorci in tara dupa doar un an si sa nu stii sa mai vorbesti limba romana, sa faci pauze in vorbire “ca sa-ti aduni cuvintele” sau sa spui cu nonsalanta ca “nu stii cum sa te exprimi”?
    Ei si dupa ce multumesti la toti sfintii ca ai apucat sa te urci in tren nimeresti cu 5 insi din aia care nu “tata..nu put a branza de oaie si rachiu ieftin suav combinat cu sudoarea stramosilor stramosilor nostri (e putin spus)”..care parca abia asteapta sa porneasca trenu ca sa “scoate” salamu de vara si slana cu ceapa la interval.
    Nu sunt adepta lui Ceausescu cel Impuscat, care dupa ce a infometat poporul, a elaborat programul alimentatiei rationale stiintificeste determinat.Nici nu iau in serios bancul conform caruia putem reconditiona hartie igienica si scobitorile folosite.Nu vreau sa bagatelizez, dar daca nu am fi fost un popor cu grija imbucaturii de maine, n-am fi avut Flamanda, Flamanzii, Flamanzeniile, pe Fometila, Flamanzila si Setila. N-am fi avut ziceri precum “Se bat turcii la gura sa”, “Baga-n el ca intr-un spital”, “Mananca cu doua guri”, n-am fi avut expresii ca “Oastea lui Mafoame” si “Trenul Foamea”.N-am fi construit muscatura si mancatoria ca acte agresive eminamente umane.Cu iertaciune pentru vorba proasta, constat ca si in ruga crestineasca principala, intre altele (bune si la locul lor) cerem Tatalui Nostru “painea cea de toate zilele”.Dupa atata drum printre cele ale gurii constat ca si ziua insasi este impartita conform cerintelor burtii:mic dejun, pranz, cina.O intreaga si continua lupta pentru existenta care de fapt se rezuma la lupta pentru asigurarea linistii burtii.
    De altfel intr-adevar frumoasa tara..pacat ca e locuita. Avem intr-adevar destin de slugi, suntem eterni invinsi ai sperantei, ai putintei, ai norocului. Ne-am invatat cu sfanta carpeala, cu cronica supravietuire, cu periculosul a trai de azi pe maine. Parca am fi predestinati doar spre valorificarea defectelor, spre nefolosibil, spre reziduri. Am devenit ciudati, am dobandit o boala ciudata, molipsitoare care se poate numi bucurie de a prevesti raul. Peroram, prezicem, presupunem, amenintam. De multe ori, raul invocat se intampla. Atunci suntem in extaz “Ti-am spus eu ca asa o sa se intample”. Radiem de bucurie. Insi cu vocatie de invinsi. Asa am fost invatati de-a lungul istoriei, asa vom fi. E ca mersul pe bicicleta: o data invatat nu se uita. Nepractica duce la neindemanare, dar deprinderea ramane. Ce pot face eu, ca simplu cetatean al acestui manos pamant si membru al unei natii morale, vrednice, rabdatoare?
    Sa spun ca hartia igienica nu trebuie reconditionata , dar poate fi folosita mai ....rational. Nu accept decat ca banc macabru spalatul in aceeasi apa, dar nu sunt pentru a lasa robinetul deschis cat timp ma spal pe dinti pe motiv ca...Fara nici un motiv
    Stii ce pot sa fac?..sa te sfatuiesc sa nu-ti mai toci neuronii...pentru ca si asa numarul lor e limitat, asa ca trebuie avut mare, mare grija de ei. Trebuie menajati, deoarece stresul prea mare intr-adevar ii omoara. Si contactul prelungit cu prostia umana. Unul cate unul, isi fac seppuku (sau harakiri). In liniste... ai mei aproape au terminat..ma duc sa ma culc..sa-I las a se mai odihneasca
    Ta ta,
    c

    RăspundețiȘtergere
  2. o lume ideala ar adice numai nefericire, ne-ar lipsi de exercitarea taiosului simt critic, de comuniunea asta feerica :)

    Tal tau,

    G

    RăspundețiȘtergere
  3. true. @ Cristina si @ G - aveti dreptate, dar sa stiti ca nu ma plang. Doar observ, critic si cinic cum (probabil) ma stiti.
    N-am ce sa fac - de complicat nu ma mai complic, pt ca nu mai e nimic de salvat aici, si asta mi-e covingera ferma.
    si din ce vad, cu atata ma conving mai tare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Io am fost la schi la Sinaia si am primit o cartela de 1 zi pe gratis pentru ca un domn pleca si nu mai avea nevoie de ea. Adica am primit 1 milion cado'. S-ar intampla asa ceva in Austria? Am reusit sa-i fentez pe toti cocalarii pentru ca, pe cand se stransesera toti in valea dorului si stateau la coada la telescaun, pe la ora 12, eu ma dadeam pe fatza mare si luam telecabina care era goala.
    La Predeal se stie ca e asa. Practic, te-ai dus la Costinesti in August, ducand-te la Predeal de Craciun.
    Si in Bucuresti mai bine sa fie doar gris decat sa fie si zapada topita murdara. In mare sunt de acord cu tine dar cred ca tine mult de starea noastra interioara cum vedem tara asta.
    Cu Cristina nu sunt de acord din motive pe care mi-e lene sa le expun. Printre ele as mentiona ca frica de foamete e in orice civilizatie si nimeni nu e poet sau constructor daca n-are matzu' asigurat. Asa a ajuns un snobism sa ne puta tzara asta ca incep sa o ador. Ilinca

    RăspundețiȘtergere
  5. Ilinco, io zic ca nu e niciun snobism. Snobism bashit e sa-ti faci revelionu in Poiana, unde mananci aceeasi sarma incalzita la microunde de la un chelner gretzos intr-un hotel ceausist, da dai pe 4 zile vreo 20j de bulioane.
    Si-ti zic io ca nu e niciun trend. Tuturor le place, la cata lume se bucura de frumusetile patriei pe punga si pe ateveu.
    Deci tuturor le place.

    iar io ma cam cac in ea de tzara. Ba nu, in el de neam, ca n-am nimic cu tzara.

    si da, a fost greseala mea ca m-am dus.

    RăspundețiȘtergere
  6. As putea sa-ti raspund in acelasi ton si sa te intreb daca ti-e lene sa le expui sau ti-e greu sa le exprimi..dar nu o sa o fac :)
    Asadar, in ceea ce priveste cadoul pe care l-ai primit, intr-adevar in Austria nu s-ar intampla niciodata asa ceva, si stii de ce? pentru ca nu ai avea nevoie, pentru ca "occidentalul" cand pleaca in concediu nu merge la mocaiala, si asta nu pentru ca nu-i place viata boema ci pentru ca nu munceste 12 ore pe zi doar ca sa faca experienta.De asemenea, cred ca oricui i-ar placea sa nu fie nevoit sa se fereasca de cocalari ca sa se "simpta" bine in acele cateva zile in care te dezici de impresiile de geniu de neinteles a tuturor celor carora li se pare ca au dreptul sa te invete cum sa-ti faci meseria.
    Cat despre Bucuresti...cred ca nici nu e nevoie sa comentez cat e de gri si orasu si tot ce e legat de aceasta capitala internationala a culturii si a bunului gust.
    Si ca sa iti raspund la subiect, imi place sa cred a sunt unii care au mai urcat cateva trepte in piramida lui Maslow si nu se limiteaza la nevoile de baza. Si as putea sa iti dau si exemple dar tind sa cred ca ai auzit de sotii Curie si cum au luat ei premiul "nobil" chiar daca de multe ori au avut "matzul gol".
    Cat despre snobism, daca asa se cheama atunci cand te insulta incultura, paradele facute de pitipoancele care merg la predeal doar sa-si etaleze costumul rossignol cumparat din europa si asortat la pantofi cu toc, atunci da sunt snoaba si sa mor eu dac nu sunt mandra cu asta...sunt mandra ca nu merg de craciun la brasov si in august la mamaia si sunt mandra ca mi-e sila de fitzele de doi bani si ca imi place confortul si bunul gust..si daca asta pute...mai bine sa puta a snobism decat sa candeasca a prostie si transpiratie...iarta-mi vulgaritatea...dar asa e snobul se exprima nu inghite.
    Multumesc Alex, si tie si celorlalti satui de nationalismul asta de duzina, a celor care se multumesc doar cu ce li se ofera doar pentru ca nu au curaj macar sa isi "propune" scopuri mai inalte

    RăspundețiȘtergere
  7. scopuri mai inalteee, vaaaai, ne iertati...Daca aveti scopuri asa inalte de ce nu va duceti mancavas la schi in austria?! PS: m-a amuzat faza cu "costumul rossignol cumparat din europa si asortat la pantofi cu toc" desi banuiesc ca e doar o metafora pentru ceva mai vast, plin de substanta, desigur :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Aloo... ce-avetz? ia uite domne cat interes suscita neamul asta...
    Radem glumim, da sa stii ilinca, lucrurile sunt mult mai ample. si stii bine.
    a fost bunik-mea in spital, sa vezi ce povestiri am de acolo si ce imagini pe retina... sa vezi atuncea ce o sa mai lauzi romanul...
    si cristina - lucrurile nu sunt chiar asa de complexe precum (elegant) le expui. Nici nu merita atata bataie de cap, sincer. Faci risipa... si pentru ce?!
    eh.
    hai.
    a trecut.

    RăspundețiȘtergere
  9. ai dreptate Alex, nu merita osteneala, si daca tot suntem in cadru asta eu zic "hai sa dam mana cu mana cei cu inima romana" :)

    RăspundețiȘtergere
  10. :( sper ca bunica ta e ok

    RăspundețiȘtergere
  11. al draqu oneros... de aia se duce baiatul la Borovets cateva zile, ca e coada si tarani la Predeal. Hai dracu sa plecam! Ura!

    RăspundețiȘtergere
  12. hello....cumva off topic, si totusi cu legatura...
    adica fi-ti-ar rusine de neam, dar de de si de tine?...

    valoarea unei tari o dau uneori, daca nu de cele mai multe ori, elitele, nu masele:P...adica valoarea o dau tot valorile...care este:D.

    ca sa ma explic:), uite ce imi zice o prietena dupa ce imi trimite link pe y tube cu noile reclame la coca cola zero:''nu cred sa fie facute in romania''...la care eu...ba cred ca da...dupa care replica ei finala fiind aceea ca cei care le-au facut ''sunt geniali'':D. trebuia sa o spun!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Sorina:
    Ma tu ai in teorie dreptate, dar ma simt atat de mic si de jegos in marea asta de cacat... adica, elitele astea sunt formate din indivizi singulari, deja atat e putini si de blazati ca mine as spune) care nu-si mai pot desfasura activitatea inaltaoare sau ma rog, chiar si cea de zi cu zi, ca aicea e mai trist, din cauza milioanelor de cocalari care practic, nu te mai lasa sa traiesti...
    e atat de greu, si Rezistenta e asa de mica, incat se pierde in masa de oridinari... pentru mine batalia e pierduta. Nu o mai duc decat la nivel individual, si daca e, o s-o mai duc, dar in alta parte.. aici nu merita ca astia putin sa traga dupa ei, sa ridice, un neam alcatuit, in mare, din cacat...

    RăspundețiȘtergere
  14. @Sorina:
    Ma tu ai in teorie dreptate, dar ma simt atat de mic si de jegos in marea asta de cacat... adica, elitele astea sunt formate din indivizi singulari, deja atat e putini si de blazati ca mine as spune) care nu-si mai pot desfasura activitatea inaltaoare sau ma rog, chiar si cea de zi cu zi, ca aicea e mai trist, din cauza milioanelor de cocalari care practic, nu te mai lasa sa traiesti...
    e atat de greu, si Rezistenta e asa de mica, incat se pierde in masa de oridinari... pentru mine batalia e pierduta. Nu o mai duc decat la nivel individual, si daca e, o s-o mai duc, dar in alta parte.. aici nu merita ca astia putin sa traga dupa ei, sa ridice, un neam alcatuit, in mare, din cacat...

    RăspundețiȘtergere
  15. al draqu oneros... de aia se duce baiatul la Borovets cateva zile, ca e coada si tarani la Predeal. Hai dracu sa plecam! Ura!

    RăspundețiȘtergere

zi, da oricum nu ma intereseaza.