22 mar. 2007

soft / non-soft

Pentru cei care merg cu metroul cam in fiecare zi, ca mine, ce descriu eu aicea e o imagine prea bine cunoscuta.
Cohortele de oameni care curg pe scari, armatele de desant si cele de asalt, toate te forteaza sa deprinzi adevarate cunostinte si comportamente tactice, de evitare, de flancare, de depasire, asalt s.a.m.d.
Nu pot sa nu devin antisocial cand vad fatuci de varste tinere, oameni tineri (care ai zice ca au un oarecare grad de cultura si ceva ratiune) care se grabesc ca si cand viata lor ar depinde de asta, care sa prinda un metrou, care sa se imbulzeasca...
Nu inteleg cum unii merg ca vitele, se arunca in gramada, nemai tinand cont ca ii lovesc pe altii, ca ii impung in coaste, mai mult sau mai putin Hristic, cu tot felul de genti si poshete...
Neocirezile digitale (vezi ubicuul mp3 player/music fucking phone/aipod) se imbulzesc haotic, care mai domol si mai tamp, care mai repezit, dar la fel de tamp, catre containerele pe roti.
Asta e noul septel al tarii, care stie sa intre singur in vagoanele de transport.
Imi vine, sincer marturisesc, sa ma arunc pe cate unul cu o privire mai cretinoida, sa-i scot ochii si sa plec in treaba mea, mai departe, calm si murdar de sange.
Imi vine sa bat din senin, cate o urata tupeista, care ma impunge ca vaca, pana rup umbrela pe ea.
Imi vine sa bat din senin – sa-i scot pe toti din amorteala dezumanizanta pe care mi-o induc zi de zi, de 2 ori pe zi.
...Sa vad atuncea ce mai fac toti salahorii si toate curvistinele, cocote lucrator bancar, prietenii mei din Pipera si Aurel Vlaicu, cu care imi impart mizeria unui drum si a unui oras.
Pe multi am ajus sa ii cunosc, pe si mai multi imi doresc sa ii casapesc, fara mila sau regrete si cu un suras larg pe buze.
Ma amuz zilnic si zambesc singur gandindu-ma la feluri cat mai inventive de a casapi pe unul si pe altul in public. Si exact ala care se uita ciudat la mine si se intreaba tamp “de ce o rade ala?”, ei pe ala l-as lega de scaun sa ii arat in cate feluri pot sa rup un deget.
Pot sa inteleg perfect sociopatii si antisocialii.
Deprind incet incet, afinitati de macelar.

Un comentariu:

  1. "Neocirezile digitale", evolutia involutiei,hahahah... imi va ramane metafora asta.
    sociopatii si antisocialii nu sunt neaparat macelari totusi, preferinta pt anatomie e deja poate o cauza care a dus la atitudinii de acest tip, nu un efect. refuzul lor cred ca merge pe alte directii. oricum si eu am vrut sa sparg timpanele oamenilor din metrou ca sa pot rade mai in tihna, fara priviri care sondau largimea deschizaturii gurii mele.

    RăspundețiȘtergere

zi, da oricum nu ma intereseaza.